Wie zijn wij

ICT Rechtswijzer

ICT rechtswijzer is een initiatief van het team IE (Intellectuele Eigendom) / TMT (Technologie, Media en Telecommunicatie) van Everest Advocaten.

Everest Advocaten

Everest Advocaten huisvest een groep hooggespecialiseerde advocaten in diverse rechtsdomeinen waar u als onderneming dagelijks mee te maken krijgt. Onze juridische dienstverlening is gericht op de elementen waar het voor u als onderneming werkelijk om gaat: hoogkwalitatief, prijsbewust, gespecialiseerd, zowel regionaal als internationaal gefocust, volledig in het teken van uw business. Onze advocaten zijn jarenlang actief geweest in gerenommeerde advocatenkantoren, waar zij een reputatie hebben opgebouwd voor het adviseren van hoofdzakelijk ondernemingen en ondernemers. Verschillende advocaten zijn daarnaast ook academisch actief.

Onze kantoren zijn gevestigd te Gent, Antwerpen en Brussel.

Advocaat Joris Deene

Joris Deene studeerde in 2002 af met grote onderscheiding als licentiaat in de rechten aan de Universiteit van Gent. Hij volgde eveneens een postgraduaat International Copyright aan de Universiteit van Amsterdam (IVIR).

Op 1 september 2002 startte hij op het advocatenkantoor Storme, Leroy, Van Parys en vervoegde in 2011 Everest Advocaten.

Van 2002 tot 2010 was Joris Deene bovendien assistent aan de Universiteit Gent voor de materie informaticarecht, intellectuele eigendomsrechten en internationaal privaatrecht. Hij deed ook onderzoek aan het Max-Planck-Institut für Geistiges Eigentum, Wettbewerbs- und Steuerrecht te München in 2005. Hij heeft tientallen publicaties op het domein van de intellectuele eigendom op zijn naam staan en bereidt een doctoraal proefschrift voor.

Sinds 2018 is Joris Deene partner bij Everest Advocaten (Team IP/TMT).

Joris Deene is naast advocaat ook erkend derde beslisser voor .be domeinnaamgeschillen (CEPINA).

Hij is eveneens gastdocent aan de Universiteit Gent voor het vak auteursrecht.

Hij is bovendien door de Minister van Economie benoemd in de Raad voor de Intellectuele Eigendom (FOD Economie), en is tevens lid van de Belgische vereniging voor het auteursrecht en de Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht.